Middag med
unika viner
Håll utkik efter våra vinmiddagar.
Senast var det en 4 - rätters med Wagyu
Nya datum kommer till höst
Hör Sommelier Marcel prata om kvällen
Meny
Amuse
Champagne Brut Tradition M. Hostomme
Löjrom, dillsmetana, isad schalottenlök & surdegspapper
Förrätt
2016 Bourgogne Chardonnay, Roche de Bellene
Fisk & skaldjursterrine, äpplegelé, ljummen kräftvinägrett
Mellanrätt
1929 Château Bouscaut, Graves
Rådjurssadel, brynt smör och steksky
Huvudrätt
2001 Gevrey Chambertin 1er Cru “ Lavaux St Jacques” , Gérard Seguin
2004 Volnay 1er Cru “Clos de la Bousse d´Or” Monopole, La Pousse d´Or
Wagyu - Ryggbiff, svampkräm, rödvinsås, bakad portabello
Dessert
2000 Château Lamothe Guignard 2a Grand Cru Classé, Sauternes
Creme Brûleé med äpplekompott
Pris: 3400 kr / person
Lite om Château Bouscaut
Château Bouscaut, ursprungligen känd som Haut-Truchon, har sitt ursprung på 1600-talet i Cadaujac. Under årens lopp har egendomen utvecklats och utmärkts, inklusive att erhålla Grand Cru Classé de Graves-status 1953 för sina viner. Efter en brand 1962, återuppbyggdes slottet och senare förvärvades av Lucien och Marie-Jeanne Lurton 1979, vilket markerade en ny era av innovation och kvalitet. Idag fortsätter Château Bouscaut att vara en förebild inom vinodling, nu med fokus på ekologisk produktion.