top of page
PIVO 2024 MARS-13.jpg

Middag med
unika viner

Håll utkik efter våra vinmiddagar.

Senast var det en 4 - rätters med Wagyu

Nya datum kommer till höst

Hej kära vinvänner,

Varmt välkomna till  Meet på en middag med mogna viner på magnumbutelj från Grythyttan Vintage Selection, 

med guidning av Marcel.

Hör Sommelier Marcel prata om kvällen

Meny

Amuse

Champagne Brut Tradition M. Hostomme

Löjrom, dillsmetana, isad schalottenlök & surdegspapper 

 Förrätt

 2016 Bourgogne Chardonnay, Roche de Bellene

Fisk & skaldjursterrine, äpplegelé, ljummen kräftvinägrett

Mellanrätt

1929 Château Bouscaut, Graves

 Rådjurssadel, brynt smör och steksky

Huvudrätt

2001 Gevrey Chambertin 1er Cru “ Lavaux St Jacques” , Gérard Seguin

2004 Volnay 1er Cru “Clos de la Bousse d´Or” Monopole, La Pousse d´Or

Wagyu - Ryggbiff, svampkräm, rödvinsås, bakad portabello

Dessert

2000 Château Lamothe Guignard 2a Grand Cru Classé, Sauternes

 Creme Brûleé med äpplekompott

Pris: 3400 kr / person

PIVO 2024 MARS-27.jpg

Lite om Château Bouscaut

Château Bouscaut, ursprungligen känd som Haut-Truchon, har sitt ursprung på 1600-talet i Cadaujac. Under årens lopp har egendomen utvecklats och utmärkts, inklusive att erhålla Grand Cru Classé de Graves-status 1953 för sina viner. Efter en brand 1962, återuppbyggdes slottet och senare förvärvades av Lucien och Marie-Jeanne Lurton 1979, vilket markerade en ny era av innovation och kvalitet. Idag fortsätter Château Bouscaut att vara en förebild inom vinodling, nu med fokus på ekologisk produktion.

1929 Château Bouscaut, Graves

Middag med
unika viner

Nya datum
kommer 
till höst

bottom of page