En köttrestaurang med många utmärkelser och utmärkta vitsord.

Restaurang Meet har flera år blivit utnämnd till Årets Köttkrog.

MEET´S MENY 2020

Läs recensioner på Tripadvisor här >>

 

FÖRRÄTTER

ARANCINI

parmesankräm / tryffel

170:-

CARPACCIO
kimchi / sesamfrön / lotusrot
170:-

LAXPASTRAMI 

citronette / fänkål / röktpaprika /  

170

CHARKUTERIER

Kallskuret | Ost | Oliver
1p 180:-  /  2p 290:-

KLASSISK RÅBIFF
Rödbeta | Kapris | Pepparrot | Äggkräm 
1p 180:-  /  2p 290:-

 

 

CLASSIC GRILL MENU

Bästa gäst


Nedan följer en enkel och med stor passion komponerad meny.

Till alla rätter ingår två valfria tillbehör, vid sällskap om 7 personer

eller fler hänvisar vi till våra sällskapsmenyer, läs mer här »

ENTRECÔTE - USA
Ett mycket smakrikt kött från den främre delen av nötdjurets ryggparti. Den intensiva smaken beror på att köttet oftast är väldigt marmorerat.
250g 340:-/350g 430:-


 

ENTRECÔTE - SVENSK
Från Ugglarp. Klass 5 marmorering. Väldigt smakrikt kött. 
250g 390:-/350g 510:-

GRÖNSAKER - VEGETARISK

Kolla med servisen vad köket har komponerat ihop.

250:-

WAGYU

Korna behandlas med omsorg och får daglig borstande massage, blir uppfödda på malt och utvalda grödor för att öka aptiten. Då det ibland är stor efterfrågan kan det hända att vi inte har Wagyu hemma. Land och detaljer kan variera. Dagspris.

250g Dagspris.

350g Dagspris.

OXFILÉ - SVERIGE
Det ultimata köttet enligt många men också det dyraste. Den absolut möraste detaljen från nötdjuret och kommer från ryggslutets insida.
200g 380:- / 300g 470:-



ROSÉKALV - RYGGBIFF - BELGIEN
Rosékalven är en dikalv som även äter fast föda. Köttet får en fin rosaröd färgton.
250g 290:-/ 350g 370:-

LAMM / kökets val av detalj och land

ca.250g dagspris

KÖTT PÅ BESÖK - KOCKENS VAL AV LAND

Fråga din servitör/servitris om vilket kött som är på besök denna kväll - Dagspris

TILLBEHÖR

Till alla rätter ingår två valfria tillbehör,
extra tillbehör 45:-/st

Hemgjorda pommes frites

Hemgjorda pommes frites med ost 

Potatisgratäng

Stekt svamp med ostskum

Bakad morot med dragonkräm

Tryffelstuvad kål

Smörstekt endive med ädelost och valnötter

Padrones med vitlök och chili    

Romansallad med örtdressing

Tomat och löksallad med örtvinaigrette

Rawslaw med citronette

Béarnaise   

 

Béarnaise med chili    

                

Pepparsås

Rödvinssås

Husets smör

Habaneromajonnäs

 

DESSERTER

CITRONKAKA

blåbärsglass / vallmofrö
110:-

CRÉME BRÛLÈE

kvällens sorbet
110:-

HALLONMOUSSE

mandel / lakrits
110:-

CHOKLAD

Choklad | Choklad

70:-

 

HUSETS OSTAR

Marmelad | Bröd 

1p 140:- / 2p 210:-

Carmes De Rieussec Sauternes
Semillion 80%, Muscadelle 10%, Sauvignon Blanc 10%
6cl 130:-


Croft 10 year old Tawny Port 
Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca
Basvinerna lagras på 630-liters ekfat med en diskret rostning, en neutral sprit tillsätts när vinet nått 6-7 vol-%. Basvinerna blandas sedan till det färdiga vinet enligt husets recept. Restsocker 113 g/L.
6cl 110

Restaurang Meet
Geijersgatan 12,  Göteborg 
031-180 550
meet@restaurangmeet.se

ÖPPETTIDER:
Öppet tis-lör 17.00-sent
Söndagar stängt

Välkommen att besöka

vår andra Restaurang
Restaurang Pivo - Passion för vilt
www.pivo.se

Meet logo vit.png