En köttrestaurang med många utmärkelser och utmärkta vitsord.

Restaurang Meet har flera år blivit utnämnd till Årets Köttkrog.

MEET´S MENY 2019

Läs recensioner på Tripadvisor här >>

FÖRRÄTTER

STENBITSROM
kavring, smetana, lök, Västerbotten ost
190:-

GETOST
bakad beta, broccoli, nötter
170:-

CARPACCIO
zucchini, monte vecchio, kapris, pinjenötter 
170:-

CHARKUTERIER

kallskuret, ost, oliver
1p 180:-  /  2p 290:-

KLASSISK RÅBIFF
rödbeta, kapris, pepparrot, äggkräm 
1p 180:-  /  2p 290:-

RÅBIFF PÅ BESÖK
dagspris

 

CLASSIC GRILL MENU

Bästa gäst


Nedan följer en enkel och med stor passion komponerad meny.

Till alla rätter ingår två valfria tillbehör, vid sällskap om 7 personer

eller fler hänvisar vi till våra sällskapsmenyer, läs mer här »

WAGYU 
Korna behandlas med omsorg och får daglig borstande massage, blir uppfödda på malt och utvalda grödor för att öka aptiten. Då det ibland är stor efterfrågan kan det hända att vi inte har wagyu hemma. Land och kött detaljer kan variera
250g Dagspris 350g Dagspris



ENTRECÔTE - AMERIKANSK
Ett mycket smakrikt kött från den främre delen av nötdjurets ryggparti. Den intensiva smaken beror på att köttet oftast är väldigt marmorerat.
250g 340:-/350g 430:-/450g 500:-



RYGGBIFF - AUSTRALIEN
En av de finare detaljerna på nötdjuret. Den serveras med en fettkappa som ger extra smak till köttet som i övrigt är väldigt fettsnålt.
Rangers Valley Black Market. Marmorering 5.
250g 410:-/350g 500:-/450g 580:-



RYGGBIFF - KANADA
En av de finare detaljerna på nötdjuret. Den serveras med en fettkappa som ger extra smak till köttet som i övrigt är väldigt fettsnålt.
250g 340:- / 350g 420:- / 450g 490:-



 

OXFILÉ - HOLLAND
Det ultimata köttet enligt många men också det dyraste. Den absolut möraste detaljen från nötdjuret och kommer från ryggslutets insida.
200g 370:- / 300g 460:-



ROSÉKALV - RYGGBIFF - BELGIEN
Rosékalven är en dikalv som även äter fast föda. Köttet får en fin rosaröd färgton och räknas som en delikatess.
250g 290:-/ 350g 370:-



LAMMFILÉ - IRLAND
Lammfilén serveras med kappa för att öka smaken.
250g 320:-



GRIS TRIO - MALMA GÅRD
Långbakad karré och fläsksida samt friterad svål
Ca300g 300:-

 

KÖTT PÅ BESÖK - KOCKENS VAL AV LAND

Fråga din servitör/servitris om vilket kött som är på besök denna kväll - Dagspris


RÖDING SVENSK
Grillad fjällröding serveras med grillad citron samt romsås.
270:-

TILLBEHÖR

Till alla rätter ingår två valfria tillbehör,
extra tillbehör 45:-/st

Hemgjorda Pommes frites

Hemgjorda Pommes frites med ost

Färskpotatis med dill och smör

Potatisgratäng

Grillad majskolv med nduja, smör och parmesan

Broccoli med sesamfrön

Padronés med vitlök och chili

Smörslungade primörer

Konfiterad majrova med dillgrädde

Sotad romansallad med sardellesmör, bacon och parmesan




 

Sauterad spenat med ricotta och riven äggula

 

Karamelliserad lök

Tomat och löksallad

Rawslaw med mjöksyrade grönsaker

Frisésallad med tryfflad nobisdressing och bacon

Klassisk Bearnaise sås

Bearnaise med chili

Pepparsås

Bordelaisesås

Rökt smör med rostad vitlök och chipotle

Habaneromajonnäs

 

 
 

DESSERTER

CHOKLAD

sorbet, parfait, bär
120:-

CRÉME BRÛLÈE

kvällens sorbet
110:-

BASKISK CHEESECAKE

blåbär, yoghurt
110:-

KAFFEGODIS

tryfflar, marmelad

50:-

 

HUSETS OSTAR

marmelad, bröd 

1p 140:- / 2p 210:-

Tesauro Recioto Della Valpolicella DOC
Corvina, Rondinella.
De skrödade druvorna torkas på bastmattor likt Amaroneviner innan de pressas och jäses.
Vinet lagras på 225-liters ekfat i 12 månader, man bevarar noggrant restsockret för att få ett perfekt dessertvin
6cl 110:-


Croft 10 year old Tawny Port 
Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca
Basvinerna lagras på 630-liters ekfat med en diskret rostning, en neutral sprit tillsätts när vinet nått 6-7 vol-%. Basvinerna blandas sedan till det färdiga vinet enligt husets recept. Restsocker 113 g/L.
6cl 110

Restaurang Meet
Geijersgatan 12,  Göteborg 
031-180 550
meet@restaurangmeet.se

ÖPPETTIDER:
Öppet mån-lör 17.00-sent
Söndagar stängt

Välkommen att besöka

vår andra Restaurang
Restaurang Pivo - Passion för vilt
www.pivo.se