En köttrestaurang med många utmärkelser och utmärkta vitsord.

Restaurang Meet har flera år blivit utnämnd till Årets Köttkrog.

MEET´S MENY 2020

Läs recensioner på Tripadvisor här >>

 

FÖRRÄTTER

GETOST

bakad lök | picklad lök | hasselnötter

160:-

CARPACCIO
Picklad purjolök | Monte Vecchio | Lökkräm | pinjenötter
170:-

CHARKUTERIER

Kallskuret | Ost | Oliver
1p 180:-  /  2p 290:-

KLASSISK RÅBIFF
Rödbeta | Kapris | Pepparrot | Äggkräm 
1p 180:-  /  2p 290:-

 

 

CLASSIC GRILL MENU

Bästa gäst


Nedan följer en enkel och med stor passion komponerad meny.

Till alla rätter ingår två valfria tillbehör, vid sällskap om 7 personer

eller fler hänvisar vi till våra sällskapsmenyer, läs mer här »

ENTRECÔTE - AMERIKANSK
Ett mycket smakrikt kött från den främre delen av nötdjurets ryggparti. Den intensiva smaken beror på att köttet oftast är väldigt marmorerat.
250g 340:-/350g 430:-/450g 500:-


 

ENTRECÔTE - SVENSK
Från Brålanda. Hängmörad på ben minst 30 dagar. Väldigt smakrikt kött.
250g 390:-/350g 510:-

 

GRÖNSAKER - VEGETARISK

Variation på grillade och bakade grönsaker serveras med örtig vitvinssås 

250:-

KOBEBIFF eller WAGYU

har vi hemma efter tillgång

OXFILÉ - HOLLAND
Det ultimata köttet enligt många men också det dyraste. Den absolut möraste detaljen från nötdjuret och kommer från ryggslutets insida.
200g 370:- / 300g 460:-



ROSÉKALV - RYGGBIFF - BELGIEN
Rosékalven är en dikalv som även äter fast föda. Köttet får en fin rosaröd färgton.
250g 290:-/ 350g 370:-


GRIS TRIO - MALMA GÅRD
Långbakad karré och fläsksida samt friterad rilette
Ca300g 300:-

 

KÖTT PÅ BESÖK - KOCKENS VAL AV LAND

Fråga din servitör/servitris om vilket kött som är på besök denna kväll - Dagspris

TILLBEHÖR

Till alla rätter ingår två valfria tillbehör,
extra tillbehör 45:-/st

Hemgjorda Pommes frites

Hemgjorda Pommes frites med ost

Potatisgratäng


Padrones med vitlök och rökt paprika

 

Bakad morot med fetaost och solrosfrön

Smörslungade primörer

Romansallad med parmesankräm och syrad lök

Panzanella med fetaost och tomat

 

Rawslaw med citronette

 

Klassisk Bearnaise sås

 

Bearnaise med chili

 

Pepparsås

 

Rödvinssås

 

Rökt smör med rostad vitlök och chipotle

 

Habaneromajonnäs

 

DESSERTER

CHOKLAD

Kaka / bärskum / mandel / hallon
120:-

CRÉME BRÛLÈE

kvällens sorbet
110:-

RABARBER

kaksmulor / rabarberskum / tonkabönsglass
110:-

KAFFEGODIS

Tryfflar | Marmelad

50:-

 

HUSETS OSTAR

Marmelad | Bröd 

1p 140:- / 2p 210:-

Tesauro Recioto Della Valpolicella DOC
Corvina, Rondinella.
De skrödade druvorna torkas på bastmattor likt Amaroneviner innan de pressas och jäses.
Vinet lagras på 225-liters ekfat i 12 månader, man bevarar noggrant restsockret för att få ett perfekt dessertvin
6cl 110:-


Croft 10 year old Tawny Port 
Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca
Basvinerna lagras på 630-liters ekfat med en diskret rostning, en neutral sprit tillsätts när vinet nått 6-7 vol-%. Basvinerna blandas sedan till det färdiga vinet enligt husets recept. Restsocker 113 g/L.
6cl 110

Restaurang Meet
Geijersgatan 12,  Göteborg 
031-180 550
meet@restaurangmeet.se

ÖPPETTIDER:
Öppet tis-lör 17.00-sent
Söndagar stängt

Välkommen att besöka

vår andra Restaurang
Restaurang Pivo - Passion för vilt
www.pivo.se

Meet logo vit.png