En köttrestaurang med många utmärkelser och utmärkta vitsord.
Restaurang Meet har flera år blivit utnämnd till Årets Köttkrog.
MEET´S MENY 2020
Läs recensioner på Tripadvisor här >>
FÖRRÄTTER
ARANCINI
parmesankräm / tryffel
170:-
CARPACCIO
kimchi / sesamfrön / lotusrot
170:-
LAXPASTRAMI
citronette / fänkål / röktpaprika /
170
CHARKUTERIER
Kallskuret | Ost | Oliver
1p 180:- / 2p 290:-
KLASSISK RÅBIFF
Rödbeta | Kapris | Pepparrot | Äggkräm
1p 180:- / 2p 290:-

CLASSIC GRILL MENU
Bästa gäst
Nedan följer en enkel och med stor passion komponerad meny.
Till alla rätter ingår två valfria tillbehör, vid sällskap om 7 personer
eller fler hänvisar vi till våra sällskapsmenyer, läs mer här »
ENTRECÔTE - USA
Ett mycket smakrikt kött från den främre delen av nötdjurets ryggparti. Den intensiva smaken beror på att köttet oftast är väldigt marmorerat.
250g 340:-/350g 430:-
ENTRECÔTE - SVENSK
Från Ugglarp. Klass 5 marmorering. Väldigt smakrikt kött.
250g 390:-/350g 510:-
GRÖNSAKER - VEGETARISK
Kolla med servisen vad köket har komponerat ihop.
250:-
WAGYU
Korna behandlas med omsorg och får daglig borstande massage, blir uppfödda på malt och utvalda grödor för att öka aptiten. Då det ibland är stor efterfrågan kan det hända att vi inte har Wagyu hemma. Land och detaljer kan variera. Dagspris.
250g Dagspris.
350g Dagspris.
OXFILÉ - SVERIGE
Det ultimata köttet enligt många men också det dyraste. Den absolut möraste detaljen från nötdjuret och kommer från ryggslutets insida.
200g 380:- / 300g 470:-
ROSÉKALV - RYGGBIFF - BELGIEN
Rosékalven är en dikalv som även äter fast föda. Köttet får en fin rosaröd färgton.
250g 290:-/ 350g 370:-
LAMM / kökets val av detalj och land
ca.250g dagspris
KÖTT PÅ BESÖK - KOCKENS VAL AV LAND
Fråga din servitör/servitris om vilket kött som är på besök denna kväll - Dagspris

TILLBEHÖR
Till alla rätter ingår två valfria tillbehör,
extra tillbehör 45:-/st
Hemgjorda pommes frites
Hemgjorda pommes frites med ost
Potatisgratäng
Stekt svamp med ostskum
Bakad morot med dragonkräm
Tryffelstuvad kål
Smörstekt endive med ädelost och valnötter
Padrones med vitlök och chili
Romansallad med örtdressing
Tomat och löksallad med örtvinaigrette
Rawslaw med citronette
Béarnaise
Béarnaise med chili
Pepparsås
Rödvinssås
Husets smör
Habaneromajonnäs

DESSERTER
CITRONKAKA
blåbärsglass / vallmofrö
110:-
CRÉME BRÛLÈE
kvällens sorbet
110:-
HALLONMOUSSE
mandel / lakrits
110:-
CHOKLAD
Choklad | Choklad
70:-
HUSETS OSTAR
Marmelad | Bröd
1p 140:- / 2p 210:-
Carmes De Rieussec Sauternes
Semillion 80%, Muscadelle 10%, Sauvignon Blanc 10%
6cl 130:-
Croft 10 year old Tawny Port
Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca
Basvinerna lagras på 630-liters ekfat med en diskret rostning, en neutral sprit tillsätts när vinet nått 6-7 vol-%. Basvinerna blandas sedan till det färdiga vinet enligt husets recept. Restsocker 113 g/L.
6cl 110